O klubu

KK Podgorica

KK Podgorica osnovan je 2007. godine. Osnovni cilj najmlađeg košarkaškog kolektiva u Crnoj Gori bio je afirmacija mladih igrača. Od prvog dana akcenat je bio na širenju baze, što je naš klub i uspio jer je okupio veliki broj dječaka u više uzrasnih kategorija. Ali, iako tih godina nije postojao rezultatski imperativ Podgorica je prvi put uspjela da već nakon tri godine izbori plasman u Prvu ligu. Na kraju sezone 2010/2011 Podgorica osim što je afmirmisala nekoliko igrača uspjela je da napravi najveći uspjeh i stigne do elitnog košarkaškog ranga.

Nakon par godina tokom kojih naš klub nije imao seniorski sastav, odlučeno je da u sezoni 2019/2020 sa izuzetno mladim igračima nastupimo u B ligi, kako bi uglavnom juniori imali što više utakmica i šansu da dodatno napreduju. Tokom sezone naš tim je bio sve dominantniji i uspio da osvoji prvo mjesto i samim ti plasman u Prvu ligu.

Igranjem u ABA 2 ligi, gdje će takođe naš primarni cilj biti da afimišemo više domaćih mlađih igrača predstavlja novu stranicu istorije našeg kluba i sigurni smo početak nove ere Podgorice.

BEMAX Arena

Sportski centar ,,Morača“ predstavlja mjesto gdje su ponikli, a i dalje rastu najbolji košarkaši, rukometaši, odbojkaši, džudisti, karatisti, zbog čega se smatra kolijevkom sporta Podgorice.

Vođeni željom da to mjesto i dalje ostane centar zbivanja raznih takmičenja i treninga kako vrhunskih sportista, tako i rekreativaca, 21.maja 2019. godine na mjestu napuštenih bazena po najsavremenijim standardima izgrađen je sportski objekat – Bemax arena.

Bemax arena predstavlja kompleks, koji je idealan za sportiste i rekreativce, a sadrži multifunkcionalnu dvoranu, koja je već imala i druge namjene osim sporta, jer su organizovani koncerti, razni sajmovi, prezentacije, promocije… Baš zbog toga, jasno je da Bemax arena nije samo sportski objekat, već jedan od novih simbola Podgorice, za koju s obzirom na lokaciju i ljepotu možemo reći da predstavlja biser sa Morače.

Kada je u pitanju sadržaj Bemax arene možemo ga razvrstati u tri dijela – dvorana, u kojoj su se već igralo Evropsko prvenstvo u košarci za kadete, regionalna liga za košarkašice, Liga šampiona za rukometašice, a čiji je kapitet oko 2.500 mjesta. U gornjem dijelu, gdje je glavna tribina kapacitet je 1.300 uz VIP mjesta, a u donjem dijelu na tribinama je oko 800 mjesta, uz teleskopsku tribinu koja prima 180, a kada je riječ o košarci, onda se na tu brojku može dodati još 150 mjesta. Od nedavno kompleks je proširen za nove terena na otvorenom za košarku i basket, po najsavremenijim standardima FIBA-e, čime je Glavni grad dobio još jedan vrhunski prostor za bavljenje sportom, kako profesionalno, tako i amaterski.

I, konačno, ono što je obradovalo najveći broj kako sportista, tako i rekreativaca, je poseban dio Arene – Bemax arena gym. To je jedinstvena fitnes zajednica koja je svojim konceptom poslovanja odskocila od klasičnih teretana i suvog treninga i u roku od godinu dana privukla veliki broj rekreativaca svih uzrasta i afiniteta. Zajedno sa svojim članovima profesionalno osoblje svakodnevno kreira jedinstveno fitnes iskustvo.