Seadu Šehoviću funkcija tim menadžera

Sead Šehović od danas je novi tim menadžer Košarkaškog kluba Podgorica.
Bjelopoljac, koji je prošle godine završio igračku karijeru, promijenio je više klubova, a sa reprezentacijom Crne Gore nastupao je na Eurobasketu 2013. godine i na Svjetskom prvenstvu šest godina kasnije.
Tokom bogate karijere ima mnogo trofeja – 2018.bio je šampion ABA lige, sedam puta prvak Crne Gore, osam puta osvajač Kupa naše zemlje, dok u Sjevernoj Makedoniji ima dvije titule i Kup…
Sead Šehović je rođen 22. avgusta 1989. godine u Bijelom Polju, gdje je i započeo košarkašku karijeru. Sa 17 godina prelazi u Sarajevo, gdje je nastupao za KK Bosna Royal. Već naredne godine dolazi prvi put u Budućnost. U prvom “mandatu” bio je član Budućnosti četiri godine. Za nacionalni tim je nastupao 2009. godine i u mlađim kategorijama i u seniorima. U Grčkoj, na Rodosu, Šehović je nastupao za selekciju do 20 godina gdje je Crna Gora zauzela 7. mjesto. Sead je bilježio sjajnih 17.6 poena po meču, 4.9 skoka i 4 asistencije. Odigrao je nevjerovatnu utakmicu protiv Ukrajine gdje je postigao 36 poena i uhvatio 6 lopti.
Isto ljeto je obukao i dres seniorske reprezentacije, gdje je u pobjedi protiv Islanda postigao 15 poena pomogavši Crnoj Gori da uđe u Diviziju A. Bio je jedan od 15 kandidata za najboljeg mladog igrača Evrope od strane FIBA.
Na ljeto 2011. godine prešao je u Oldenburg. Nakon Oldenburga nastavio je karijeru u Solnoku, da bi zatim potpisao za Medi Bajrojrt iz Njemačke. Zadržao se samo do decembra odakle je prešao u MZT.
Nakon druge sezone u Makedoniji, Šehović se vratio na drugi “mandat” u Budućnost Voli. Ponovo je proveo u Podgorici četiri godine. Sead je nastupao za “plavo-bijele” i u sezoni Evrolige, da bi na kraju karijeru završio u Mornaru iz Bara.