Poraz Podgorice u prvom pripremnom meču

Košarkaši Podgorice poraženi su večeras u „Bemax areni“ od  SC Derbija (74:68) u prvom pripremnom meču.

Prvi kontrolni duel za našu ekipu donio je zanimljiv susret, sa dosta lijepih poteza, preokreta (maksimalna razlika iznosila je sedam poena), a pobjednika je odlučio sjajan šut za tri gostiju, posebno Obri Dokinsa, koji je trojkama u finišu riješio meč.

Podgorica, iako sa dosta promjena u timu, djelovala je dobro, podmlađena, ali sa mnogo više energije i želje, a predvođena iskusnim Milutinom Đukanovićem, te sjajnim Filipom Anđušićem držala se do samog finiša u egalu sa članom ABA lige. Dragan Radović u rotaciji nije imao Marka Kljajevića, koji je stigao iz Jedinstva, te Viktora Vujisića, ali je pokazao da vjeruje mlađim igračima poput Vukčevića, koji će očigledno imati značajniju ulogu,  te Lacmanovića, Boškovića…

Pravi trojkaški obračun viđen je u posljednjem periodu. Podgorica je nakon trojke Čarapića povela 56:53, ali su uslijedile tri vezane trice „studenata“ (Dokins, Hadžibegović i Drežnjak) za prednost gostiju 62:56.

Nije se ni tada član ABA lige mogao „odlijepiti“ – nakon tajma Radovića Podgorica je odreagovala na pravi način, a nakon četvrte trojke Đukanovića bilo je 64:64. Ipak, u finišu je sa dvije trojke Dokins sve riješio.

Filip Anđušić ubacio je 18 poena, a imao je i 8 skokova, isti koštegerski učinak imao je Milutin Đukanović, a dvocifren je bio još Dajlen Kunc – 11. Zapažen je bio mladi Lazar Vukčević (8 poena, 6 skokova), Ognjen Čarapić ubacio je 5, Nikola Žižić 3 uz 6 uhvaćenih lopti, a 3 je postigao i Danilo Brnović, dok je Danilo Ivanović imao po 2 poena i ukradene lopte, te 4 asistencije.

Foto: Filip Roganović/SC Derby