Podgorica počela pripreme za novu sezonu

Košarkaški klub Podgorica počeo je pripreme za novu sezonu.
Košarkaši Podgorice, nakon odrađenih ljekarskih pregleda, odradili su prvi trening pod komandom novog trenera Dragana Prla Radovića, kojem će u radu pomagati Rajko Krivokapić i Marko Perović, a u stručnom štabu su još kondicioni trener Nemanja Marković i fizioterapeut Stefan Lutovac.
Na prvom okupljanju bilo je 14 igrača: Filip Bošković, Viktor Vujisić, Milutin Đukanović, Marko Kljajević, Nikola Ratknić, Marko Kljajević, Lazar Vukčević, Ognjen Čarapić, Danilo Lacmanović, Filip Anđušić, Dejlen Kunc, Danilo Brnović, Danilo Ivanović i Nikola Žižić.
-Tokom uvodnog dijela, dok obavimo ljekarske preglede i testiranja, imaćemo po jedan trening dnevno, a onda od naredne sedmice kreće jači ritam. Znamo da je početak nove sezone u ABA 2 ligi 9.oktobra, tako da imamo dovoljno vremena da se dobro spremimo. Cilj je da se prije svega fizički dobro pripremimo, podijelimo uloge u timu, a onda kroz što više kontrolnih utakmica spremni dočekamo početak nove sezone – kazao je za klupski sajt Dragan Radović, trener Podgorice.
Podgorica je u dosadašnjem dijelu prelaznog roka potpisala pet novih igrača – Milutina Đukanovića, Dejlena Kunca, Danila Ivanovića, Nikolu Žižić i Marka Kljajevića.
-Uz nove članove koji su potpisali u prethodnom periodu imamo veliki broj igrača sa višegodišnjim angažmanom u klubu, a uz igrače koji završavaju juniorski staž već imamo okosnicu tima. Vidjećemo do početka sezone da li će se možda otvoriti opcija za još jedno pojačanje, ali raduje da već sada imamo formiran tim. Tokom samih priprema vidjećemo da li nam negdje treba eventualno pojačanje i na vrijeme reagovati – podvukao je Radović.
Prvi pripremni meč Podgorica će imati protiv abaligaša, ekipe SC Derbija.
-Protiv “studenata” imamo meč 29.avgusta, zatim 5.septembra igramo protiv Jedinstva, a od 10.septembra bićemo nedjelju dana na Zlatiboru i tokom tog perioda odigraćemo četiri meča. Imamo već dogovorenu i kontrolnu utakmicu protiv Borca iz Čačka, tako da vjerujem da ćemo te provjere iskoristiti na pravi način i spremni dočekati nove obaveze – naglasio ie strateg Podgorice.
Podgorica na startu nove sezone ABA2 lige 9.oktobra igra protiv Sutjeske.