Petrov novi član Podgorice

Vjačeslav Petrov novi je član Košarkaškog kluba Podgorica. Ukrajinac (29) visok 204 centimetra, igra na poziciji centra, a u Podgoricu stiže iz ukrajinskog Prometeja.

Tokom karijere igrao je za ukrajinske klubove Himik i Kiv Basket, dok je tokom sezona 2021/2022 i 2022/2023 bio na pozajmici, pa je kao igrač Prometeja igrao i za Antib u Drugoj ligi Francuske. Ove sezone Petrov je nastupio na tri meča Evrokupa, kao i na dvije utakmice u ligi u kojoj učestvuju klubovi iz Letonije i Estonije, uz prosjek od 6 poena i 4.5 skokova.

Osam sezona igrao je Superligu Ukrajine gdje je osvojio dva trofeja – sa Himikom je osvojio dvije titule šampiona te zemlje (2015. i 2016. godine), dok je 2016. osvojio i Kup Ukrajine. Prošle sezone osvojio je titulu šampiona u ligi Letonije i Estonije, gdje je odigrao 35 mečeva za Prometej uz prosjek 5.9 poena i 3.4 skoka, da bi nakon toga bio u Antibu, gdje je na pet utakmica u Francuskoj ProB ligi imao učinak od 8.8 poena i 5.8 uhvaćenih lopti po utakmici.

Nastupao je i za reprezentaciju Ukrajine, sa kojom je 2019. godine na Univerzijadi u Italiji osvojio srebrnu medalju.

Petrov stiže kao novi adut u reketu. Tokom sezone za Podgoricu su prethodno potpisali Brendon Sli, Milutin Đukanović, Dejlen Kunc, Danilo Ivanović, Nikola Žižić i Marko Kljajević.