Ludovic novi plej Podgorice

Bejhurst Ludovic novi je član Košarkaškog kluba Podgorica.
Podgorica je zbog problema na poziciji 1 neposredno pred prvi turnir ABA 2 lige angažovala Slovenca Domena Bratoža, a samo par dana uoči drugog “balona” drugog po kvalitetu regionalnog takmičenja naš tim dobio je novo pojačanje na poziciji organizatora igre. Ludovic (172, 1999) je nekadašnji mladi reprezentativac Francuske, koji ie sezonu počeo u Antibu. Prošle sezone bio je član Nansija, a tokom karijere nastupao je još za Limož i Strazbur.
Četiri sezone igrao je FIBA Ligu šampiona, a tokom 2019/2020 godine nastupao je u Evrokupu.
Sa reprezentacijom Francuske do 20 godina na prvenstvu Evrope 2019.godine osvojio je četvrto mjesto.
-Veoma sam srećan i uzbuđen što ću igrati za Podgoricu. Ukazala se šansa da igram van Francuske u klubu koji ima dobar projekat. Dobro poznajem trenera Nebojšu Bogavca i to je jedan od razloga zašto sam se odlučio za ovaj potez da iz Francuske dođem u Podgoricu. Znam da je klub ambiciozan, da ima dobru organizaciju i to je uticalo na moju odluku da potpišem – kazao je za klupski sajt Ludovic.
Prije Ludovica Podgorica je za ovu sezonu potpisala Domena Bratoža, dok su još ranije stigli Jovan Vojinović, Viktor Vujisić, Selim Fofana, Mladen Vujić, Filip Anđušić i Danilo Brnović.
Podgoricu u ponedjeljak u Sarajevu očekuje prvi meč na drugom turniru ABA 2 lige, gdje će u okviru 3.kola igrati protiv Krke, koja je jedan od favorita za prvo mjesto. Tokom sedmodnevnog turnira u Sarajevu Podgorica će igrati još protiv Sloge iz Kraljeva i domaćina, ekipe Sparsa.