Filip Anđušić potpisao za Podgoricu

Filip Anđušić novi je član našeg kluba.

Član sjajne generacije mlade košarkaške reprezentacije Crne Gore, koja je na nedavnom prvenstvu Evrope u Podgorici osvojila bronzu, potpisao je ugovor sa Podgoricom. Crnogorski košarkaš rođen je u Pljevljima 22. januara 2002.godine, igra na pozicijama krilnog centra i centra.

Anđušić je ponikao u Pljevljima, da bi ljeta 2016. godine prešao u Srbiju, gdje se priključio mlađim selekcijama Vizure. U sezoni 2018/2019 proglašen je za najkorisnijeg igrača Kadetske lige Srbije. Početkom maja 2019. godine potpisao je stipendijski ugovor sa Crvenom zvezdom i odmah se priključio juniorskom timu. U februaru 2020.godine potpisao je četvoroipogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom, a kao pozajmljen igrač nastupao je za Tamiš, da bi minule sezone igrao za srpski Slodes. Na 25 utakmica postigao je 353 poena (14 u prosjeku), uz 163 skoka.

Na tek završenom prvenstvu Evrope za igrače do 20 godina na sedam utakmica ostvario je prosjek 11 poena i 9 skokova, a na pet mečeva bio je dvocifren, od čega je protiv Njemačke i Češke imao dabl dabl učinak.

Anđušić je četvrto pojačanje našeg kluba, nakon što su prije njega ugovor sa Podgoricom potpisali Selim Fofana, Luka Barišić i Mladen Vujić.