Bogi hvala i srećno! Bogavac nije više trener PodgoriceNebojša Bogavac nije više trener Podgorice.
Proslavljeni crnogorski košarkaš, jedan od dobitnika zlatne plakete Košarkaškog saveza Crne Gore, koja je uručena pojedincima za ostvarene rezultate i izuzetan doprinos, 18.juna 2021.godine preuzeo je kormilo od Zorana Kašćelana i tokom dvije sezone vodio je Podgoricu, a nakon što mu je istekao dvogodišnji ugovor okreće se novim izazovima.
Pod vođstvom Nebojše Bogavca, naš klub je u sezoni 2021/2022 igrao oba polufinala na domaćoj sceni, a na oba fronta (plej-of Prve lige i Kup Crne Gore) zaustavljeni smo od Budućnosti, dok je u ABA2 ligi Podgorica ostvarila učinak od 5 pobjeda i 8 poraza, čime je crnogorski tim zauzeo 10.mjesto. U nedavno završenoj sezoni, Podgorica je napravila iskorak – igrala je finale Kupa (poražena u dramatičnom finišu od Budućnosti), četvrtfinale plej-ofa Prve lige, ali i polufinale ABA2 lige. Podgorica je u regionalnom takmičenju, tokom ligaškog dijela imala skor 9-4, zatim je u četvrtfinalu eliminisala aktuelnog prvaka Zlatibor (89:64), da bi u polufinalu doživjela poraz od Krke (86:74).
Bogavac je, inače, trenersku karijeru počeo 2012. godine u Hemofarmu, a potom je u dva navrata u Strazburu (od 2013. do 2014, te od 2017. do 2020) bio asistent Vensanu Koleu, koji mu je bio trener u Le Manu. Bogavac je vodio i juniorsku reprezentacije Crne Gore.
Tokom dvije sezone vođenja Podgorice Nebojša Bogavac ostavio je poseban pečat, zbog čega našem dosadašnjem šefu dugujemo posebnu zahvalnost i želimo puno uspjeha u nastavku karijere.
Bogi hvala i srećno!