Treći vikend Podgorica Bemax liga osnovnih škola

Treći vikend Podgorica Bemax lige osnovnih škola u košarci za dječake i djevojčice donio je mečeve 2. kola u grupi B, gdje je odigrano ukupno 9 utakmica, od čega pet u konkurenciji dječaka i 4 kod djevojčica.

Ovog vikenda maksimalan učinak ostvarile su samo škole ,,Maksim Gorki” i ,,Savo Pejanović”.

Bilo je lijepih poteza, atraktivnih koševa, velike neizvjesnosti, čak i suza zbog poraza, kao i nevjerovatnog slavlja zbog pobjede, pa je jasno da će ovo takmičenje kako bude odmicalo tek donosi nevjerovatne emocije kod djece. Organizator je nastojao da maksimalno ispoštuje kovid protocol, zbog čega u dvorani mogu prisustvovati samo učesnici, ali su djevojčice tokom igre imale veliku podršku svojih drugova, jer je sjajno osmišljen projekat napravljen tako da jedna škola nastupa prvo sa djevojčicama, a odmah zatim sa dječacima, tako da sa tribina svakako dolazi posebna energija.

Da je liga već postala posebno praćena govori i činjenica da je na live prenosu, preko društvenih mreža Podgorica Bemax lige, bilo mnogo koji su pratili utakmice, a brojni komentari potvrđuju samu popularnost takmičenja.

Jasno je uzbuđenja tek predstoje…

Djevojčice

,,V.Milić”  39

,,Oktoih” 10

,,V.MILIĆ”: Bojanović 7, Mugoša, Vukčević 4, Terić 4, Petrović, Šofranac, V. Vujović 2, Ćetković, M. Vujović 18, Mirotić 2, Vuksanović, Dakić 2.

,,OKTOIH”: Bogojević, Stojanović, Lalić, Jeremić, Arsović 5, Bracanović, Smazović, Knežević 3, Vlahović 2, Lopičić, Đurišić, Stojović.

,,Oktoih” je na startu takmičenja uspio da trijumfuje nakon velikog preokreta u finišu, ali u meču protiv škole ,,Vlado MIlić” nije mogao ništa ozbiljnije. Ekipa sa Zabjela parirala je samo u uvodnim minutima, a onda je kvalitet Milene Vujović došao do izražaja, pa je ,,Vlado Milić” nakon startnog poraza došao do prve pobjede u novoj sezoni.

,,Z. Vujošević”  19

,,P. Rovinski” 14

,,Z.VUJOŠEVIĆ”: Vukčević 2, Popović 6, Raičević, Kaljaj 1, Frljukić, Maraš 10, Karadaglić, Grbavčević, Davidović, Ljujković.

,,P.ROVINSKI”: Ševaljević 4, Jovanović, Vlahović, Pašić, Stanimirov 7, Jovićević, Soković, Sekulović 2, Radonjić, Tomković, Đukić 1, Jokić.

U ovom meču viđeno je dosta neizvjesnosti i rezultatske klackalice, ali je debitant u takmičenju uspio da trijumfuje u uzbudljivom finišu. Ekipa ,,Zarija Vujošević” nošen sjajnom podrškom sa tribina svojih drugova iz škole, važnim poenima Maraš stigla je do druge pobjede, dok je ,,Pavle Rovinski” još jedan dramatičan meč izgubio, što je posebno teško palo Dragani Ševaljević, koja nije mogla da sakrije suze.

,,S. Pejanović”  18

,,R. Perović”   16

,,S.PEJANOVIĆ”: Koprivica 1, Malešić 4, N. Knežević 6, Vujošević 1, Savović, Pavićević, Nikolovski 2, Ivanović 4, Vukčević, K. Knežević, Popović.

,,R.PEROVIĆ”: Radojević, Matea Jovanović, Čović, Mia Jovanović, Raičević 4, VIdaković 4, Repić 8, Bošković, Gojković.

Zanimljiv duel koji je pripao školi iz centra grada. ,,Savo Pejanović” vodio je u većem dijelu meča, ,,Radojica Perović” nije se predavala, uspjela dva puta da stigne zaostatak od šest poena, ali u finišu nije imala sreće da napravi iznenađenje.

,,M. Gorki” 43

,,Š. Makarije” 10

,,M.GORKI”: Burazerović 4, Kostadinović, Dragišić 31, Radović, Đuričković, Sekulić 8, Lakić, Vukčević, Raspopović, Folić, Lakić.

,,Š. MAKARIJE”: Baković 7, Savić, Vukmirović, Fuštić 1, Martinović, Bojbaša, Mirović, Mrdak 2.

Bio je to meč gdje se još jednom potvrdilo da je Janja Dragišić nevjerovatan biser, a već nakon 2. meča stigla je do cifre od 54 poena. Što se tiče rezultata sve je bilo u znaku ekipe Željka Vukićevića, koja će po svemu sudeći i ove sezone biti u samom vrhu.

Dječaci

,,V. Milić”  17

,,Oktoih” 47

,,V. MILIĆ”: Borozan, Kljajević, Bakić, Asanović, Komatina 4, Radinović, Asanović, Raičković 2, Čavor 11, Milić.

,,OKTOIH”: Marović, Đurišić 16, Mirković, Vukmanović 10, Đaletić, Janičić, Ognjanović, Škuletić 10, Jovićević 4, Madžarović, Bošković 7, Vukčević.

Favorit je opravdao očekivanja – ,,Oktoih” je već na skoru 2-0, ,,Vlado Milić” na 0-2, a evidentna razlika u kvalitetu donijela je rutinski meč za tim sa Zabjela, tako da neizvjesnosti nije bilo.

Z. Vujošević 25

P. Rovinski 31

,,Z.VUJOŠEVIĆ”: A. Popović 3, Micevski, B. Maraš, M. Maraš, Matanović 12, Pejović, Vujošević, Radović, Raičević 6, L. Maraš 2, D. Popović 2.

,,P.ROVINSKI”: Komatina, Milić 3, Radošević, Šćekić, Adilović, Grujičić 3, Laković 4, Mrvaljević 4, Grahovac 13, Ramović, Cakić.

Izuzetno dobar meč, dosta uzbuđenja i rezultatske neizvjesnosti, ali je Grahovac odigrao još jedan dobar meč za ,,Pavle Rovinski” i tako svoj tim pogurao do važne pobjede.

,,S. Pejanović” 41

,,R.Perović” 26

,,S.PEJANOVIĆ”: Radović, Ivanović 17, Kuzmanović 9, Popović, Bjelović, Vešović 3, Kaluđerović, Popović, Vuksanović, Laković, Radulović.

,,R.PEROVIĆ”: Jokanović 7, Šćekić 3, Ivančević, Bojanović, Nikitović,Vratnica, Radusinović, Radonjić 7, Šaranović, Đurišić 9, Đuričković, Knežević.

Možda neočekivano ubjedljivo, ali ,,Savo Pejanović” stigao je do prve pobjede. ,,Radojica Perović” se, baš kao i u ženskoj konkurenciji, dva puta vraćala iz velikog minusa, ali je Ivanović iz tranzicije lakim poenima odlučio pobjednika.

,,N. Maraš” 28

,,B.V. Podgoričanin” 21

,,N.MARAŠ”: Mugoša, Josimović, Lađić, Dobrović 6, Popović, D.Maraš 2, Stanović, T. Maraš, F. Stanović 13, M. Maraš 2, A. Maraš 5, Markuš.

,,B.V.PODGORIČANIN”: Cecunjanin 5, Ramović, Mulić, Beganaj 2, Lekić, Gutić 6, S. Škrijelj, A. Škrijelj, Muradbašić 2, Vučinić, Kajtazi 6.

U duelu timova koji su poraženi na startu pobjedu je upisao ,,Niko Maraš”.

,,M. Gorki” 46

,,Š. Makarije”  41

,,M.GORKI”: Tadić 4, Mustafić, Durutović 2, Đurović 4, Dragićević, Lopičić, Marvučić, Mugoša 22, Krsmanović 6, Lopičić, Đukić, Brajović 8.

,,Š.MAKARIJE”:  Rabrenović, P. Pavićević, L. Pavićević 11, Tmušić , Vuković, Mugoša 13, Bečić, Kovačević, Jelovac 7, Popović, Globarević 7, Bukilić.

Najuzbudljiviji meč viđen je na kraju. ,,Maksim Gorki” je imala prednost od starta, ,,Štampar Makarije” uspio da se vrati, a izuzetnu energiju sa klupe Zvonko Prelević prenio je na svoje igrače, koji su u finišu uspjeli da trijumfuju i tako upišu i drugi trijumf.

Raspored

Grupa A

(27/28. novembar)

V. Nazor (ž) – M. Lekić (ž)

V. Nazor (m) – M. Lekić (m)

B. Božović (ž) – D. Ivanović (ž)

B. Božović (m) – D. Ivanović (m)

M. M. Burzan (ž) – 21. maj (ž)

M. M. Burzan (m) – 21. maj (m)

M. Miljanov (ž) – V. Karadžić (ž)

M. Miljanov (m) – V. Karadžić (m)