Podgorica počela pripreme za novu sezonu 
Odmor je završen, kreće se sa novim obavezama.
Košarkaši Podgorice današnjim testiranjem u SC ,,Morača” i zvanično su počeli pripreme za novu sezonu u kojoj će po treći put uzastopno osim na domaćoj sceni biti predstavnici Crne Gore u ABA 2 ligi.
Nakon 15 dana rada u junu, kada je šef stručnog štaba okupio jednu grupu, uglavnom mlađih igrača, te mjesec i po pause, došlo je vrijeme za novi početak. Iako će nova sezona krenuti za nešto više od dva mjeseca Nebojša Bogavac okupio je tim, koji će prvih dana trenirati u SC ,,Morača”, jer za dva dana u ,,Bemax areni” počinje B prvenstvo Evrope za košarkašice do 16 godina.
-Po planu i program okupili smo se 15.avgusta, mada su prva dva dana rezervisana za ljekarske preglede i neke testove koje će igrači odraditi sa kondicionim trenerom. Već od srijede krećemo sa košarkom – objasnio je trener Podgorice Nebojša Bogavac.
Tokom okuplja 15.jula Bogavac je najavio da će biti promjena u rosteru i da očekuje nekoliko pojačanja do početka priprema. Tako je i bilo, Podgorica je u međuvremenu potpisala šest pojačanja – stigli su Mladen Vujić, Luka Barišić, Filip Anđušić, Selim Fofana, Danilo Brnović i Viktor Vujisić, dok je ugovor produžen sa Ognjenom Čarapićem.
-Zadovoljan sam što smo već do početka priprema uspjeli da angažujemo pojačanja koja smo željeli, mada ta lista još nije zaključena. Ekipa je mlađa, neću reći manje iskusnija, ali ima igrača koji nijesu imali priliku da pokažu svoj kvalitet. Prosjek je ekipe je 22 godine, tako da ćemo igrati brže, da svi imaju ulogu i zbog toga smo se i okupili nešto više od dva mjeseca prije početka sezone, jer moramo dosta stvari da prođemo – naglasio je Bogavac.
Kada su u pitanju ambicije Podgorice, koja je prošle sezone igrala polufinale Kupa i plej-ofa, a u oba takmičenja je eliminisana od Budućnosti, trener naše ekipe je kristalno jasan.
-Nastojaćemo da napravimo rezultat sličan onome od prošle sezone, a možda i određeni iskorak u ABA 2 ligi – dodao je šef stručnog štaba Podgorice.
Što se tiče eventualno dodatnih pojačanja, traži se rješenje na poziciji 1.
-Formirali smo praktično 90% ekipe, ali nedostaje nam možda još jedan igrač na lopti, da bude sa Čarapićem na poziciji 1, da pomogne i njemu i ekipi. Dakle, tu ćemo tražiti možda rješenje od mlađih igrača koji nijesu skupi, a imaju kvalitet – rekao je Bogavac.
Stručni štab već je zakazao pet provjera – prva je već narednog vikenda.
-Dogovorili smo 27.avgusta utakmicu protiv SC Derbija. Možda je to brzo, ali da pomognemo SC Derbiju, jer njima kreće prvenstvo ranije. Zatim ćemo odigrati tri utakmice od 18. do 20. septembra u Podgorici u okviru Memorijalnog turnira ,,Ljubo Jovanović”, gdje će učestvovati još Budućnost, Sutjeska, Lovćen, SC Derbi i Mornar. Nakon toga zakazali smo 24. septembra provjeru protiv hrvatskog Škrljeva. Ostaje sada da vidimo da napravimo mini turneju ili po Srbiji ili po Bosni i Hercegovini, gdje bi odigrali tri – četiri utakmice, što bi bio zadovoljavajući broj provjera do početka sezone – podvukao je Bogavac.