Nastavljena Podgorica Bemax liga osnovnih škola u košarci

Sedam utakmica 1. kola grupe A donijelo je danas nastavak Podgorica Bemax lige osnovnih škola za djevojčice i dječake u košarci.

Odigrane su tri utakmice u ženskoj i četiri u muškoj konkurenciji, a u obje kategorije pobjede su ostvarili Milorad Musa Burzan, 21. maj i Mahmut Lekić.

Djevojčice

Sutjeska  12

M.M.Burzan 25

SUTJESKA: Podlesnik 6, Mijanović, Radenović, Jovanović, Peruničić, Marković, Bašović, Petrić, Krulanović 6.

MILORAD MUSA BURZAN: Ramović, Perazić, Jokić, Kurgaš 8, Marković, Milić, Smolović, Koletić 2, Bećirović 13, Vuković 2.

Razlika u kvalitetu bila je primjetna, tako da nije bilo posebne neizvjesnosti. Sutjeska je loše otvorila utakmicu, ali kako je meč odmicao kao da je i trema napustila tim Marije Nišavić, pa se prednost topila. Sjajna Danijela Bećirović nosila je svoj tim do prvog trijumfa u novoj sezoni.

M.Lekić 16

M. Miljanov 7

MAHMUT LEKIĆ: Perizović, Giljić 4, Dibra, Drešaj 2, Siništaj, Đoković, Ličina 2, Hasanović 4, Camaj, Micaković, Adrović 4, Ivezaj.

M. MILJANOV: K. Živković, H. Živković, Petrović 2, Vujadinović, Milošević, Đurović 2, K. Kilibarda 1, Mićković, Perić, I. Kilibarda, Kostić, Adžimuhoivć, Mozer 2.

Mahmut Lekić je bez problema došao do prve pobjede. Ekipa iz Tuzi silovito je krenula, povela 9:0, tako da je bilo jasno da neće biti neizvjesnosti. Ali, ono što mora radovati profesora Simona Ivezaja jeste činjenica da su se pet igračica upisale u strijelce i da zaista djeluje njegov tim sastavljen od igračica gdje svaka ima posebnu ulogu. U samom finišu Marko Miljanov je donekle uspio da spusti razliku, ali je Mahmut Lekić ostavio utisak da još jednom može daleko da stigne.

21. maj 22

V. Nazor 9

21.MAJ: Ćeranić, S. Burzanović 12, Al. Janković 4, Bošković, Zvizdojević, An. Janković, Perković, Burzanović, Tomašević 6, Bretke, Baturan, Sijarić.

V. NAZOR: Boričić 5, Pejović, Luković, Čepić, Damijanović 2, Milošević, Palibrk, Dević.

Predvođen Sofijom Burzanović ,,21.maj” je lagano došao do trijumfa. Zbog prehlade i povreda, Vladimir Nazor nije došao u punom sastavu, pa nije mogao ni da prati tempo rivala…

Dječaci

Sutjeska  28

M.M. Burzan 52

SUTJESKA: Rakočević 4, Bošković, Domazetović 6, Brnović 6, Gačević, Tomović 2, Zeković, Vojinović 10, B. Jovanović, Šarančić, D. Jovanović.

M.M. BURZAN: Kalezić 18, Mitrović, Kaluđerović, Keković, Jovanović, Pejović, Gogić, Kovačević 9, Pejurić 6, Masković 6,Dragojević 13.

Sjajan početak utakmice, velika uzbuđenja, ali je u nastavku ,,Milorad Musa Burzan” pokazao da je bolji i zasluženo došao do pobjede, gdje su se istakli Kalezić i Dragojević.

V. Karadžić  29

B. Božović  22

V. KARADŽIĆ: M. Lapčević, Gaši, Leovac, Grbavčević 5, Vujošević 2, Žujović 9, Đurašović, Dabanović, Pavićević, Đurđevac, Vukeljić, V. Lapčević 13.

B.BOŽOVIĆ: Radović, Fatić 16,Miličković, Rakočević, P. Jovanović 2, Raičević, U. Jovanović, Durutović, Kljajević 4, Peruničić.

Možda najinteresantniji meč viđen je u duelu ove dvije škole. Velika drama, ali je ,,Vuk Karadžić” uspješno otvorio sezonu.

M. Lekić 56

M. Miljanov 28

M. LEKIĆ: Bukvić 2, Đokaj 6, Nurković 2, Mušanović 2, Vuljaj, Agović 6, Dedvukaj, Krnić 18, Kočan 20, Dušević, Turusković.

M. MILJANOV: Nikprelaj 2, Šabotić, Radosavović, Vujošević, Bećović, Obradović, Šaljaj 10, Keković 6, Azirović 6, O. Vujošević, A. Vujošević,Salić, Šahman.

,,Mahmut Lekić” je i u muškoj konkurenciji upisao pobjedu. Bila je to totalna dominacija izabranika profesora Simona Ivezaja, gdje su se posebno istakli Denil Krnić i Mirza Kočan, pokazavši da su izuzetni košarkaški talenti.

Kako je vrijeme odmicalo, Krnić je pokazao šutersku moć, često i trojkama totalno gasio svaku nadu rivala, dok je Kočan u reketu dominirao i bio bez rješenja za rivala. Na taj način Tuzani su ostavili odličan utisak i pokazali, da će nakon tri sjajne sezone u ženskoj konkurenciji, sada biti prilično ozbiljni u muškoj.

21. maj 47

V. Nazor 25

21.MAJ: Žurić, Krunić 1, Hajderpašić 10, Pejović 4, Martinović, Kenjić 8, Đurović 24, Jovanović, Perović, Bašić.

V. NAZOR: Bošković, Sofić, Prelević 3, Novaković 4, Gajović, Paljević 13, Mitrović 5, Adžić, Glavatović.

Škola ,,21.maj” je bez velikih problema došla do pobjede, jer je rival samo do poluvremena bio ravnopravan.

Naredni vikend Podgorica Bemax lige donosi utakmice 2. kola grupe B.

S. Pejanović (ž) – R. Perović (ž)

S. Pejanović (m) – R. Perović (m)

P. Rovinski (ž) – Z. Vujošević (ž)

P. Rovinski (m) – Z.Vujošević (m)

B. V. Podgoričanin (m)  -N. Maraš (m)

V. Milić (ž)  Oktoih (ž)

V. Milić (m) – Oktoih (m)

Š. Makarije (ž) – M.  Gorki (ž)

Š. Makarije (m)  – M. Gorki (m)