Finalisti Podgorica Bemax lige učestvovali na kampu u Čanju

Sredinom maja nakon šest i po mjeseci i 169 utakmica završena je peta sezona Podgorica Bemax lige osnovnih škola u košarci za dječake i djevojčice. Prvi put osim takmičenja za djevojčice organizovano je takmičenje u obje konkurencije, a liga je okupila čak 37 ekipa, od kojih je 18 učestvovalo u ženskoj, a 19 u muškoj konkurenciji.

Šampion u muškoj konkurenciji je OŠ ,,Dragiša Ivanović”, dok je kod djevojčica najbolja bila OŠ ,,Maksim Gorki”. Iako je prvobitni plan bio da dva šampiona idu na nagradno putovanje, gdje će imati učešće na kampu, sponzor lige, kompanija Bemax, odlučila je da nagradi finaliste, odnosno četiri najbolje ekipe, tako da se osim šampiona u Čanju našle i ženska ekipa OŠ ,,Pavle Rovinski” i muška tim OŠ ,,Sutjeska”.

I, bio je to pun pogodak. Oko 60 dječaka i djevojčica sa svojim profesorima boravili su sedam dana u Čanju, gdje su imali priliku da nakon sezone i završene školske godine uživaju u kupanju, a istovremeno to je bila prilika da se dojučerašnji ljuti rivali sa terena zbliže, što je imalo poseban značaj, osim naravno košarkaških lekcija tokom svakodnevnih treninga…

-Ovo je već pet godina da postoji ova liga i sa svojom ekipom nastupao sam od starta, a ovo je za moju ekipu prvi put da smo se kao šampioni izborili da budemo ovdje na ovom nagradnom kampu. Naš radni dan nije klasičan kao na košarkaškom kampu, već smo dozvolili djeci da uživaju, jer je ovo ipak nagrada. Zbog toga djeca imaju slobodno vrijeme, iskoristili smo period i da idemo zajedno na plažu, ali i kad nijesmo na terenu, uvijek se priča o košarci. Cilj je svakako socijalizacija, druženje, upoznavanje sa djecom iz drugih škola i lijepo je vidjeti takvu sliku, zbog čega sam siguran da će se uvijek sjećati perioda sa ovog ljetovanja i kampa. Želim da se zahvalim ljudima iz KK Podgorica i ŽKK Budućnost Bemax na svemu što su uradili da naprave ligu, jer je ovo najjače takmičenje na nivou grada u posljednjih 20 godina. Nije mala stvar da imamo ligu od sedam mjeseci i da djeca igraju kao profesionalci svakog vikenda i nadam se da će iz ove lige biti velikih igrača i da ćemo se svi ponositi da je bio učesnik ove lige – kazao je Željko Vukićević, profesor OŠ ,,Maksim Gorki”, pod čijim vođstvom je ženski tim došao do prvog mjesta.

Pored nekadašnjeg selektora Jugoslavije i Slovačke, te trenera Budućnosti, pod čijim vođstvom su se stvarale naše najbolje košarkašice, na kampu su od profesora bili još Dubravka Kovačević, Jasna Lješković i Ivana Bulatović.

Sjajni uslovi, kako u hotelu, tako i na terenu, blizina plaže i mogućnosti da dan bude ispunjen maksimalno oduševio je dječake i djevojčice, a upravo njihovim boravkom u Čanju zaokružena je sjajna priča Bemax lige, koja je počela da se piše još u novembru…

-Drago mi je da sam imala priliku kao i moje druge iz škole ,,Pavle Rovinski” da budemo na ovom kampu i da se družimo i uživamo, da učimo neke nove košarkaške poteze. Hvala našoj nastavnici Dubravki Kovačević koja nas je vodila i uvijek maksimalno bordila. Želim da se zahvalim organizatorima što su nam omogućili lijep odmor i druženje – kazala je Lara Jelenić, članica ženske ekipe OŠ ,,Pavle Rovinski”.