Podgorica srušila Sparse

Pobjeda na startu turnira u Osijeku – košarkaši Podgorice savladali su Sparse 84:74 u prvom meču drugog turnira ABA 2 lige, čime su nakon tri kola drugog po kvalitetu regionalnog takmičenja na skoru 2-1.

Osim prve četvrtine, gotovo sve je bilo u znaku Podgorice, koja od 11. minuta nije ispuštala prednost, a sredinom treće dionice, kada je stigla do +16 napravila prvi korak ka važnoj pobjedi. Baš zbog toga Podgorica sada sa još više optimizma očekuje duel sa Zlatiborom na kraju turnira u Osijeku.

Inače, sam poček meča nagovijestio je da će se gledati meč sa dosta poena, a Sparsi su nakon serije 6:0 uspjeli da stignu do prednosti 20:14. Rezultatska klackalica gledala se do 12.minuta, da bi Podgorica pri rezultatu 32:31, počela da pravi razliku, da bi nakon poena Jankovića prvi put naš tim stigao do dvocifrene razlike 56:45, ali je Vrbica trojkom sa zvukom sirene vratio jednocifreni minus – 48:56.

Međutim, sve dileme bile su otklonjene na startu nastavku, kada je Podgorica u 25. minutu povela sa 16 (67:51). Bili su to trenuci kada je Podgorica igrala sjajnu odbranu, Sparsi često bili bez rješenja, a poslije dobrih rola centara Jankovića i Sejfića, veliki doprinos dali su bekovi trojkama, pa je Podgorica uspjela da se ,,odlijepi”.

Sparsi su uspjeli da naprave mini seriju, ali je Andrej Vulević sa tri vezane trojke u finišu treće dionice i početkom četvrte dionice donio našem timu ključnih +21 (78:57) u 31. minutu.  Nakon toga Podgorica je opuštanjem dozvolila rivalu da smanji zaostatak, ali ne i da ugrozi pobjedu.

Najefikasniji bio je Aleksandar Langović sa 16 poena (imao i 6 skokova), Andrej Vulević blistao je sa 14 (trojke 4/4), dok su dvocifreni bili još Nikola Janković  (13 poena, 5 skokova) i Ismet Sejfić (10 poena, 11 skokova, 21 indeks). U strijelce su se upisali još Paunović 9, Čarapić 8, Kovačević 6, Kaluđerović 5, Korać 3.

Foto: Dragana Stjepanović