Podgorica od 18 časova igra protiv Borca

Košarkaši Podgorice danas od 18 časova igraju protiv Borca iz Banjaluke premijerni meč 2. kola ABA 2 lige u okviru prvog turnira, koji se igra na Zlatiboru.

Oba tima uspješno su otvorila novu sezonu – naš klub savladao je Helios (95:90), dok je Borac bio ubjedljiv protiv Širokog – 94:69, tako da oba tima danas ulaze sa istom željom, odnosno da nakon prvog turnira imaju maksimalan skor.

Podgorica je napravila dobru uvertiru, jer je u veoma bitnom meču sa dosta oscilacija, uspjela da savlada Helios.

-Mislim da je presudila ta treća četvrtina, gdje smo malo pojačali odbranu i kontranapad i riješili meč u svoju korist. Dobro smo trčali, imali dobru saradnju. Na kraju, zadovoljan sam pobjedom, ali uopšte nijesam zadovoljan odnosom. Naročito u posljednjoj četvrtini, gdje smo imali 12-13 razlike i onda ušli u neku jurnjavu po terenu, sa nesigurnim pasovima, bez velike organizacije, što je Helios mogao i da iskoristi – rekao je trener Podgorice Nebojša Bogavac.

Strateg našeg tima vjeruje da će biti manje grešaka u meču sa Borcem.

— Nadam se da će utakmica biti bolja i kvalitetnija. Da nećemo praviti, da ne kažem, početničke greške. Ali, to su greške koje ne može da istrpi ozbiljna ekipa – zaključio je trener Podgorice.

Foto: Dragana Stjepanović