Podgorica poenima Kljajevića do pobjede protiv Milenijuma

Košarkaši Podgorice savladali su večeras u ,,Bemax areni” ekipu Milenijuma 76:70 (23:23, 21:9, 13:19, 19:19) u 9. kolu I A MCKL.

Podgorica je lider sa učinkom 6-1, dok je Milenijum upisao četvrti poraz (ima i tri pobjede).

Milenijum, koji je u prošlom kolu iznenadio Sutjesku, nije uspio da napravi još jedno iznenađenje. Podgorica je konstatno vodila, ali je drugi podgorički tim, koji učestvuje u Balkanskoj ligi držao priključao do kraja, pa je meč riješen u samoj završnici. Junak je Marko Kljajević koji je u posljednjih 40 sekundi imao učinak 4/4 sa linije bacanje i zahvaljujući njegovim poenima Podgorica je odbranila pobjedu.

U posljednji minut ušlo se sa minimalnom prednošću domaćina – 71:70, a nakon što je Marko Kljajević dva puta bio siguran sa linije penala, gosti su imali napad za izjednačenje. Ali, dva pokušaja van linije 6,75 nijesu bila precizna. Zoran Glomazić tražio je da se odmah napravi faul, zbog čega je Kljajević ponovo morao na liniju bacanja. Oba puta bio je siguran, što je nagovijestilo trijumf, koji je zapečao Francuz Bejhurst, koji je bio polovičan sa penala za konačnih – 76:70.

Kod Podgorice deset igrača upisalo se u strijelce – najefikasniji bio je Danilo Brnović (14), Mladen Vujić postigao je 12, uz 6 skokova, a poen manje dodao je Marko Kljajević, dok su po 10 dodala Selim Fofana i Filip Anđušić. U strijelce su se upisali još Viktor Vujisić 7, Vladan Kaluđerović 5, Ludovic Bejhurtst 3 (imao i 7 asistencija), dok su po postigli Lazar Vukčević i Luka Bogavac, koji je na debiju imao još 6 asistencija i 4 uhvaćene lopte.