Podgorica od -7 do +24 protiv Danilovgrada

Košarkaši Podgorice savladali su večeras u ,,Bemax areni” ekipu Danilovgrada 99:77 u premijernom meču 9. kola I A MCKL.

Sam početak meča donio je konstatnu prednost našeg tima, koji je već u šestom minutu, nakon poena Langovića stekao prvo dvocifreno vođstvo – 20:10. Ali, već u drugoj četvrtini, nakon perioda u kojem je bilo dosta oscilacija u igri, Danilovgrad je prvo topio zaostatak, a onda i poenima Točnića preokrenuo u 11. minutu – 30:28. Podgorica je brzo odgovorila, vratila prednost, ali je drugi dio druge dionice donio konsantno vođstvo gostiju, koji su gotovo sa zvukom sirene Jovovića na odmor otišli sa +3 – 53:50.

Imao je Nebojša Bogavac šta da kaže svojim igračima na poluvremenu, pa je Podgorica u nastavku djelovala mnogo bolje, znatno jače u odbrani, sa mnogo više sigurnosti u napadu i lakih poena iz tranzicije. Dobra odbrana učinila je da Podgorica serijom 30:9 u trećoj četvrtini dođe od -7 (41:48), do +18 (80:62) na isteku 30. minuta, dok je u par navrata u posljednjoj dionici bilo i +24.

U našem timu svi igrači osim Danila Lacmanovića upisali su se u strijelce, a najefikasniji bili su Nikola Mišković i Marko Kljajević sa po 16 poena. Kljajević je za 17 minuta ostvario i indeks 22, a isti broj indeksnih poena sakupio je i Ognjen Čarapić, koji je postigao 15 poena (uz 6 asistencija i 4 skoka).

Dvocifren učinak imali su još Aleksandar Langović (12 poena, 7 uhavćenih lopti, 21 indeks), a po 10 poena postigli su Stefan Vukčević i Ismet Sejfić (uz 5 skokova). U strijelce su se upisali još Janko Bulajić 6, Zoran Paunović 5 (imao i 6 asistencija), a 5 je dodao i Nikola Korać, koji je imao 4 uspješna dodavanja. Po 2 poena postigli su Andrej Vulević i Vladan Kaluđerović.