Podgorica na +34 poslije prvog meča baraža protiv Sutjeske

Kakav meč Podgorice! Partija sezone izabranika Nebojše Bogavca, koji su savladali Sutjesku 77:43 i sa +34 odlaze u Nikšić na drugi meč baraža za plej-of.

Podgorica je dominirala, a pojačana sa Alenom Hadžibegovićem i Goranom Bulatovićem djelovala impresivno, kako u odbrani, tako i u napadu. Podgorica je svela rivala na 30 poena za 30 minuta, a gotovo savršeno djelovala je u napadu – Kljajević, Mišković, Kaluđerović, Kovačević, Langović, Bulatović pogađali su trojke, Hadžibegović atraktivnim zakucavanjima potpuno razbio rivala, koji je djelovao bezidejno i bez prilike da odgovori.

Sam početak nije govorio da će se gledati ,,simultanka“ Podgorice. Rezultat je bio 15:11, trener Nikšićana Darko Vujačić uzeo je ,,tajm“, a nakon toga krenula je ,,leteća Podgorica“. Serijom 15:0 Sutjeska je bila u totalnom ambisu. Kljajević i dva puta Mišković pogodili su van linije 6,75, zatim Kljajević pogodio uz faul, da bi Kaluđerović trojkom krunisao seriju za 30:11 u 16. minutu. 

U trećoj dionici Podgorica je nastavila da pravi sve veću razliku, a nakon brutalnog zakucavanja Hadžibegovića, uslijedile su trojke Miškovića i Kovačevića za 60:25 u 27. minutu. Razlika je išla i do +41 (71:30), ali je Sutjeska nakon toga napravila seriju 12:0, ali naš tim nije dozvolio u finišu da razlika doživi veliki pad, već je sjajna partija krunisana velikom i ubjedljivom pobjedom.

Četiri igrača kod Podgorice bila su dvocifrena – Kljajević i Hadžibegović postigli su po 12, Langović 11, uz 7 skokova, dok je 10 postigao Kovačević. Kapiten Kaluđerović dodao je 9, koliko je postigao i Mišković, a u strijelce su se upisali još Bulatović 6, Korać 4 (uz 12 asistencija), a isti košgeterski učinak imao je i Sejfić.

Revanš meč na programu je u petak u Nikšiću.